Onze dakdekkers zijn echte vakmensen! Ze zijn vooral gespecialiseerd in rieten dakbedekking. Het is belangrijk dat u de juiste dakbedekking kiest. Want het dak krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden. Poolse Bouwfirma weet wat nodig is voor goede dakbedekking! Bij het maken van uw keuze is het belangrijk dat u kijkt naar wat voor type dak u heeft. Niet elke dakbedekking is geschikt voor uw dak. Onze dakdekkers kunnen u hierbij adviseren.
Een plat dak heeft zwaarder te verduren dan een hellend dak. Wanneer het regent glijdt het van een hellend dak af. Maar op een plat dak moet het regen opdrogen.

Als u een plat of gebogen dak hebt, kunt u kiezen uit:

 • Bitumen
 • Pvc
 • Epdm
 • Groendak

Wanneer u een hellend of gebogen dak heeft, kan u kiezen uit:

 • Betondakpannen
 • Leien
 • Riet
 • Kleidakpannen
 • Aluminium
 • Koper
 • Zink

Rietbedekking

onderhoud rieten dak

Wanneer uw dak een hellingshoek heeft van minimaal 45 graden, is een rieten dak een optie. Hierdoor kan het water goed weglopen. Dit voorkomt dat het riet gaat rotten. Goed onderhoud aan het rieten dak zorgt voor de langs mogelijke levensduur. Er zijn 2 soorten rieten daken. Een open traditioneel dak en het gesloten rietdak.

Traditioneel dak
Bij een open constructie binden we het riet aan rietlatten. Bij deze constructie is er een open ruimte tussen het riet en de onderconstructie. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie. Deze techniek wordt al erg lang toegepast, toch heeft de moderne techniek de voorkeur. We raden aan om dit type rieten dak voornamelijk te gebruiken bij onverwarmde ruimtes. Denk aan schuren, stallen en garages.

Gesloten rietdak
Bij een gesloten rietdak komt het riet op een dichte ondergrond. Denk hierbij aan isolatieplaten of multiplex.
Door de gesloten ondergrond wordt de brandveiligheid sterk verbeterd en is er geen tocht.

 

reparatie rieten daken

Onderhoud

Wanneer het rieten dak lang niet onderhouden is, kunnen we het voor u kamen. Er wordt dan een laag van het riet afgesneden, waardoor de algen en mossen verwijderd worden. Ook is er een alternatief op het rieten dak. U kan kiezen voor patentriet, dit is riet van kunststof. Het voordeel hiervan is dat er geen mos of algen groeit. Bovendien is het ook onbrandbaar.

Naast dakbedekking houden we ons ook bezig met renovatie en verbouw van daken. Daarnaast is het nog mogelijk om dakramen door ons te laten plaatsen of ander timmerwerk.

Kies voor Poolse Bouwfirma

Poolse Bouwfirma is het betrouwbare bedrijf, niet alleen voor dakbedekking, maar voor alle klussen in en rondom uw huis. Zoals constructiewerkzaamheden en behangen. Ons team bestaat uit vakmannen die specialist zijn op diverse gebieden. We werken efficiënt waardoor de klus niet alleen snel uitgevoerd wordt, maar ook nauwkeurig! Vraag nu uw offerte voor het plaatsen van dakwerk aan!